Διαδικτυακά μαθήματα συντήρησης των ιστορικών ενδυμάτων

Όπως μας ενημέρωσε το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, το οποίο είχαμε επισκεφτεί στο ταξίδι μας στο Ναύπλιο, η Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας διοργανώνει έναν κύκλο τριών μαθημάτων με θέμα τη συντήρηση των ιστορικών ενδυμάτων τα Σάββατα 8, 15 και 22 Μαΐου. Τα μαθήματα θα παραδοθούν από τη Δρ.Τατιάνα Κουσουλού και την Tίνα Χανιαλάκη, Συντηρήτριες Υφάσματος της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όπως περιγράφεται στο δελτίο τύπου των μαθημάτων, η συντήρηση ιστορικών ενδυμάτων είναι επιστήμη και συνάμα τέχνη, με μικρή αλλά ουσιαστική ιστορία στη χώρα μας και το εξωτερικό. Αφορά τη μελέτη της φθοράς, την πρόβλεψη της αναχαίτισής της, τις εργασίες βελτίωσης και σταθεροποίησης της κατάστασης διατήρησης των ενδυμάτων και την προετοιμασία τους για έκθεση και προβολή στο ευρύ κοινό.

Ο κύκλος διαδικτυακών μαθημάτων με θέμα «Συντήρηση ιστορικών ενδυμάτων» θα είναι μια σύντομη αλλά περιεκτική παρουσίαση του επαγγέλματος του συντηρητή υφάσματος και των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει για τη διατήρηση και προβολή των ενδυμάτων ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, και θα αναπτυχθεί σε τρεις συναντήσεις, γύρω από τρεις θεματικές ενότητες. Οι ενότητες θα εμπλουτιστούν με την παρουσίαση επιλεγμένων σχετικών ειδικών θεμάτων και case studies.

Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ η κάθε συνάντηση.

Δηλώσεις συμμετοχής: kanari4pli@gmail.com – 2103647577 Δευτέρα-Παρασκευή 9.00-13.00 – κ.Ρόζα Πατσέα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s