Δύο ποιητές μας σε κήπους της Ιταλίας

Μια όμορφη είδηση από τον κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών (αυτούσια αναδημοσίευση):

Είχα την ιδιαίτερη ικανοποίηση να συμμετάσχω διαδικτυακά και να χαιρετήσω εκ μέρους της ελληνικής πλευράς στην τελετή που έλαβε χώρα στην Μπολόνια της Ιταλίας, κατά την οποία δόθηκαν τα ονόματα των ποιητών μας Γιώργου Σεφέρη και Διονυσίου Σολωμού σε δύο κήπους της περιοχής Σαν Ντονάτο – Σαν Βιτάλε της ιταλικής πόλης.

Μεταξύ άλλων τόνισα ότι: “Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας προβάλλει και στηρίζει δράσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση των πολιτιστικών μας σχέσεων με άλλες χώρες, όπως στην προκειμένη περίπτωση με την Ιταλία. Η Ελλάδα και η Ιταλία, διατηρούν μακραίωνες σχέσεις πολιτιστικής αλληλεπίδρασης που είναι καλά εδραιωμένες με αμοιβαίες ανταλλαγές πολιτισμικών αγαθών και αυθεντικά βιώματα διακρατικής φιλίας και πολιτιστικής συνεργασίας.

Θα ήθελα να συγχαρώ την Ελληνική Κοινότητα Εμίλια – Ρομάνα για τη συμβολή της στην εν λόγω πρωτοβουλία και να ευχαρίστησω τις ιταλικές αρχές και τον Δήμαρχο της Μπολόνια κ. Βορτζίνιο Μερόλα για την τιμητική αυτή αναγνώριση, υπογραμμίζοντας ξανά ότι η σημερινή τελετή ονοματοδοσίας αποτελεί παράδειγμα προώθησης του πνεύματος φιλίας και πολιτισμού σε όλη την Ευρώπη.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s