Το stray.gr για το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα

Το Stray.gr υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ζώων και στηρίζει το νέο Νομοσχέδιο για τα Ζώα Συντροφιάς

     Το Σωματείο Stray.gr χαιρετίζει και στηρίζει σθεναρά το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς,  συμμετέχοντας ενεργά στην ανοιχτή διαβούλευση με μοναδικό γνώμονα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων.

  Η εμπειρία μας στο πεδίο της διαχείρισης αδέσποτων ζώων τα τελευταία 17 χρόνια έχει υπάρξει εκτενής και δύσκολη. Έχοντας περιθάλψει και αποκαταστήσει περισσότερα από 3.000 αδέσποτα, γνωρίζουμε καλά τα τεράστια κενά διαχείρισης, την αναλγησία του κράτους σε όλα τα επίπεδα, το έλλειμα ενημέρωσης της κοινωνίας σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων, τους λόγους υπερπληθυσμού των αδέσποτων και την βάναυση σκληρότητα της κακοποίησης των ζώων, από το μόνιμο δέσιμο στην βίαια θανάτωση, στα σπίτια και στο δρόμο.

Το νέο νομοσχέδιο από το Υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο σωστά ανήκει πλέον η ευθύνη για τα ζώα συντροφιάς, καινοτομεί, στηριζόμενο σε διεθνή πρότυπα, ως προς τους τρεις κύριους πυλώνες που αφορούν τα ζώα συντροφιάς: την προστασία και ευζωία των δεσποζόμενων ζώων, την πρόληψη δημιουργίας νέων αδέσποτων, και την αποτελεσματική διαχείριση των αδέσποτων που ζουν στο δρόμο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://stray.gr/neo-plaisio-nomou-diavoulefsi-2021/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s