Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας

Σήμερα γιορτάζουν οι μέλισσες και είναι μια ευκαιρία να μάθουμε μερικά πράγματα για το μέλι!

Το μέλι είναι από τα βασικά και πολύ ποιοτικά προϊόντα που παράγει η χώρα μας. Σύμφωνα με επιστήμονες και βοτανολόγους, η χώρα μας έχει την πλουσιότερη χλωρίδα -βότανα, φυτά, αγριολούλουδα, δέντρα- στη Μεσόγειο. Σε αυτή τη μεγάλη βιοποικιλότητα, σε συνδυασμό με τον λαμπερό, καλοκαιρινό μας ήλιο, οφείλεται η ποικιλία και η ποιότητα των ελληνικών μελιών.

Το ελληνικό μέλι χωρίζεται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, το μέλι ανθέων (ανθόμελο) -όπως το μέλι θυμαριού, ερείκης, πορτοκαλιάς, βαμβακιού και ηλίανθου- και το μέλι από μελιτώματα (δασόμελο) -το μέλι πεύκου, ελάτης, βελανιδιάς. Το μέλι από μελιτώματα παράγεται με τη βοήθεια κάποιων εντόμων που παρασιτούν στα δέντρα, ρουφάνε τους χυμούς τους και αποβάλλουν σάκχαρα, τα οποία έπειτα παίρνουν οι μέλισσες. Το μέλι καστανιάς είναι ένας συνδυασμός μελιτώματος και ανθέων. Άλλα πιο σπάνια είδη μελιού είναι το μέλι ακακίας, φλαμουριάς, δεντρολίβανου, φασκομηλιάς, ευκαλύπτου, το χαρουπόμελο και άλλα.

Μάθετε περισσότερα για το μέλι στο παλιότερο άρθρο μας: https://eatdessertfirstgreece.com/2020/04/02/meli-tsai-tou-vounou/

Σήμερα μπορείτε να επισκεφθείτε την Ακαδημία Πλάτωνος και να δείτε το περίπτερο-κυψέλη που έστησε η Apivita σε συνεργασία με την ομάδα του The Bee Camp και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Εμείς είδαμε το περίπτερο την ώρα που στηνόταν…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s