Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

Σήμερα, 5 Ιουνίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Αποτελεί τη βασική δράση του ΟΗΕ για την ενημέρωση σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή για να γιορτάσει τη σημερινή ημέρα διοργάνωσε την απονομή των βραβείων του «Διαγωνισμού Ζωγραφικής Νίκη Γουλανδρή» με θέμα τα «Ελληνικά Αγριολούλουδα», στη μνήμη της Νίκης Γουλανδρή. Όπως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του μουσείου, παρέλαβαν πολλές εκατοντάδες έργα μαθητών από όλη την Ελλάδα. Την απονομή των βραβείων έκανε στους μαθητές η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Η πρωτοβουλία του μουσείου είναι πολύ σημαντική καθώς είχε ως στόχο να εμπνεύσει στους μαθητές την αγάπη για το περιβάλλον μέσα από την αναζήτηση της ομορφιάς του στα «ταπεινά» αγριολούλουδα και να τους ευαισθητοποιήσει για την προστασία του. Ο διαγωνισμός ήταν εξαιρετικά οργανωμένος, με ειδικές οδηγίες για τη διασύνδεση των έργων με τα μαθήματα της Μελέτης Περιβάλλοντος, της Γεωγραφίας και των Εικαστικών. Συγχαρητήρια στο μουσείο και σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s