«Τα δικαιώματα του παιδιού» της Σταυρούλας Βενιέρη από τις εκδόσεις Κούρος

Το νέο μας άρθρο είναι αφιερωμένο στο δίτομο έργο Τα δικαιώματα του παιδιού της αγαπημένης μας φίλης Σταυρούλας Βενιέρη από τις Εκδόσεις Κούρος του κ. Δημήτρη Φυκίρη. Αρχικά, θα θέλαμε να πούμε μερικά δικά μας λόγια για τη φίλη μας Σταυρούλα Βενιέρη, μια ευγενέστατη και γλυκιά κυρία, με φοβερή γραφή και λόγο. Είναι ένας άνθρωπος με πολλές ευαισθησίες για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και κάθε ευάλωτη κοινωνική ομάδα, με πραγματική αγάπη για τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Είμαστε φίλοι στο Facebook και παρακολουθούμε τις πολύ ενδιαφέρουσες και αξιέπαινες αναρτήσεις της με τα όμορφα λόγια και την υπέροχη γραφή της. Κάθε ανάρτηση και χιλιάδες like, χιλιάδες σχόλια και εκατοντάδες κοινοποιήσεις. Η κ. Βενιέρη είναι πραγματικά ένας άνθρωπος που σου είναι πολύ συμπαθής από την πρώτη επαφή.

Για να γνωρίσουμε την κ. Σταυρούλα Βενιέρη καλύτερα, ας αναφέρουμε μερικά στοιχεία του βιογραφικού της.

Η κ. Σταυρούλα Βενιέρη γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στη Νίκαια. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, Marketing, και Δημόσιες Σχέσεις. Εδώ και μια εικοσαετία εργάζεται στον χώρο του βιβλίου και των εκδόσεων. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικών με τη δημιουργική γραφή, τη συγγραφή, το παιδικό βιβλίο και το παραμύθι, την ποίηση αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον σχολικό εκφοβισμό, την παιδοψυχολογία και την παραβατική συμπεριφορά. Το διήγημα της Η ζωγραφιά της ελευθερίας διακρίθηκεστον 9ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2020 Παιδικού – νεανικού διηγήματος που διοργανώνει ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος. Ποιήματά της περιέχονται στη νέα ανθολογία Σύγχρονοι Έλληνες Ποιητές του ποιητή και εκδότη Βασίλη Παππά.

Η νέα σειρά βιβλίων αποτελείται από δύο πολύ αξιόλογους τόμους των εκατό σελίδων ο καθένας, με πανέμορφη εικονογράφηση της Φανής Μπουμέλη και οικουμενικά μηνύματα, μια σειρά βιβλίων που μπορεί να συγκινήσει μικρούς και μεγάλους. Τα βιβλία μπορούν να χρησιμέψουν τόσο σε γονείς όσο και σε εκπαιδευτικούς για να περάσουν στα παιδιά τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις τους μέσα από τις αξίες του σεβασμού του διαφορετικού και της ειρηνικής συνύπαρξης στην πολυπολιτισμική κοινωνία στην οποία ζούμε. Θα λέγαμε πως οι δύο τόμοι μαζί με το cd-rom που τους συνοδεύει αποτελούν ένα πολυεργαλείο για μια πολύπλευρη και βιωματική προσέγγιση των δικαιωμάτων των παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα: https://eatdessertfirstgreece.com/2021/06/08/stavroula-venieri/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s