Το Λουκούμι του Nick Katsoris

Ψάχνοντας μια μέρα σε ένα παλαιό βιβλιοπωλείο για παιδικά βιβλία, βρήκαμε κατά τύχη το Λουκούμι του Nick Katsoris. Κάνοντας μια μικρή έρευνα ανακαλύψαμε πως τα συγκεκριμένο βιβλίο είναι το πρώτο από μια βραβευμένη σειρά βιβλίων, τα οποία συνοδεύονται από cd με αφηγήσεις από διάφορους διάσημους που έχουν κάποια σχέση με την Ελλάδα, όπως η Jennifer Aniston και η Nia Vardalos. Υπάρχει μάλιστα και ένα βιβλίο της σειράς στο οποίο μια πληθώρα celebrities γράφουν συνταγές.

Σε συνέντευξη, ο Nick Katsoris έχει πει πως δεύτερης γενιάς Ελληνοαμερικάνος, μιλάει ελληνικά και απολαμβάνει τα ελληνικά έθιμα και τους ελληνικούς χορούς. Έχει επισκεφθεί την Ελλάδα οχτώ ή εννιά φορές. Με τη σύζυγό του Voula προσπαθούν να διατηρούν τις ελληνικές παραδόσεις και να μεταδίδουν στα δύο τους παιδιά την ελληνική τους κληρονομιά. Αυτή η αγάπη του συγγραφέα για την Ελλάδα αντανακλάται και στη σειρά βραβευμένων παιδικών βιβλίων του.

Στο οπισθόφυλλο του πρώτου βιβλίου διαβάζουμε: Ένα αρνάκι που το έλεγαν Λουκούμι έπρεπε να επιστρέψει στην Αμερική από την Ελλάδα μαζί με την οικογένειά του. Μπήκε όμως σε λάθος αεροπλάνο, έπειτα πήρε λάθος τρένο και στη συνέχεια ανέβηκε σε λάθος βάρκα. Σε αυτό το ταξίδι στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία και μετά στο Μαρόκο, το Λουκούμι συναντάει το Φιστίκι τη γάτα, τον Ντιν τον σκύλοι και τη Μαρίκα τη μαϊμού, που θα το βοηθήσουν να βρει το δρόμο για το σπίτι του. Μοιραστείτε κι εσείς μαζί με το Λουκούμι και τους φίλους τους τις συναρπαστικές τους περιπέτειες.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s