200 χρόνια Λευτεριάς και Ελληνισμού

Από το προφίλ του κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών:

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας με χαρά συμμετέχει και στηρίζει με αιγίδα τον 4ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Ελληνικής Πολιτιστικής Οργάνωσης «Νόστος» της Αργεντινής, με θέμα αυτή τη χρονιά: «200 χρόνια Λευτεριάς και Ελληνισμού».


Η Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση Nostos Argentina είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2006 στο Μπουένος Άιρες από την ομογενή γιατρό Χριστίνα Τσαρδίκου, με βασικό στόχο την ανάδειξη, διάδοση και διατήρηση του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελληνικής Παιδείας στην Αργεντινή, την Λατινική Αμερική και όπου αλλού υπάρχει δυνατότητα ή ζήτηση.


Στον φετινό διαγωνισμό αρωγοί στην προσπάθειά της είναι, εκτός από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, η Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα και η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αργεντινή.


Ο διαγωνισμός, που υλοποιείται σε συνεργασία με την ιστορική Ένωση Λογοτεχνών της Αργεντινής (SADE, Sociedad Argentina de ESCRITORES, και την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΛΛ), απευθύνεται στους απανταχού Έλληνες και Φιλέλληνες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συμμετάσχουν με ένα έργο (ποίηση ή δοκίμιο), γραμμένο σε μία εκ των πέντε γλωσσών: την ελληνική, την ισπανική, την ιταλική, την πορτογαλική ή την αγγλική.


Τον διαγωνισμό στηρίζουν, επίσης, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας ενώ η προσπάθεια να γίνει στην ιταλική και στην πορτογαλική γλώσσα δεν θα μπορούσε να ευοδωθεί χωρίς την ουσιαστική στήριξη της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας (Società Filellenica Italiana), και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Βραζιλίας.

Για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://nostos.org.ar/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s