Μια βροχερή μέρα στα Βίλια Αττικής

Μια συννεφιασμένη Κυριακή γιος, νύφη, γιαγιά και ανιψιά αποφασίσαμε να κάνουμε άλλη μια κοντινή εξόρμηση για μονοήμερη εκδρομή. Ψάχνοντας μέρη κοντινά στην Αθήνα, βρήκαμε τα Βίλια για τα οποία είχαμε ακούσει πολύ καλά λόγια. Έτσι, φορέσαμε τα ζακετάκια μας και ξεκινήσαμε!

Στο νέο ταξιδιωτικό μας άρθρο επισκεπτόμαστε τα Βίλια Αττικής, κτισμένα στις πλαγιές του Κιθαιρώνα, ανακαλύπτουμε μια πανέμορφη εκκλησία του σπουδαίου αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ, κάνουμε τις βόλτες μας στα στενάκια του οικισμού, τρώμε τα ντόπια κρεατάκια και το γλυκάκι μας, μαθαίνουμε για το λαογραφικό μουσείο των Βιλίων και γνωρίζουμε ένα τοπικό τυροκομείο και τους ανθρώπους του, σε μια πλήρη και χορταστική μονοήμερη εκδρομή.

Οι κεραμοσκεπές των σπιτιών και τα καταπράσινα βουνά που τα περιβάλλουν.

Τα Βίλια λέγονταν παλιότερα Ειδύλλια, ένα πολύ ταιριαστό όνομα μιας και είναι πραγματικά ειδυλλιακά! Όπως διαβάσαμε σε φυλλάδιο του Δήμου Ειδυλλίας, το όνομα εξελίχθηκε από Ειδύλλια σε Βύλλια, μετά Βίλλια και πλέον Βίλια. Σε απόσταση μόλις 56 χιλιομέτρων από την Αθήνα και σε υψόμετρο 500-600 μέτρων, στους πρόποδες της οροσειράς του Κιθαιρώνα, λοιπόν, είναι χτισμένα αμφιθεατρικά τα Βίλια. Τα περιβάλλει ένα καταπράσινο τοπίο, στο οποίο πραγματικά ξεκουράζεται το μάτι. Όπως διαπιστώσαμε και από κοντά, τα Βίλια έχουν πολλούς επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες και μάθαμε πως έχουν τουρισμό και τον χειμώνα, όταν καλύπτονται από χιόνι!

Διαβάστε περισσότερα στο https://eatdessertfirstgreece.com/2021/06/12/vilia/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s