Το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ για τη «Συνεπιμέλεια»

Ολοκληρώθηκε μόλις η διαδικτυακή συζήτηση για τη «Συνεπιμέλεια», ένα σημαντικό και επίκαιρο ζήτημα. Τη συζήτηση διοργάνωσαν ο Tομέας Πολιτικής Υποστήριξης της ΝΔ – Μητρώο Στελεχών Περιφερειών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας, Ν. Αιγαίου, Πειραιά & Νήσων, Β’ Θεσσαλονίκης, Ν.Αττικής, Α. Αττικής και Α.Μακεδονίας.

Τη συζήτηση συντόνισε με μεγάλη επιτυχία η κ. Μαρία Καλπουζάνη, Συντονίστρια Μητρώου Στελεχών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Στέλιος Κονταδάκης, Διευθυντής Γραφείου Προέδρου ΝΔ, Γραμματέας Οργανωτικού, Αν.Γραμματέας ΠΕ. Μήνυμα απέστειλε ο κ. Γιώργος Κώτσηρας, Υφυπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η κ. Ρεβέκκα Πιτσίκα, Επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών ΝΔ, ήταν προγραμματισμένο να απευθύνει χαιρετισμό, αλλά ζήτησε συγγνώμη καθώς βρισκόταν σε μία σημαντική σύσκεψη.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ως ομιλητές ο κ. Μάριος Ανδρικόπουλος, Δικηγόρος, Μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, ο κ. Τάκης Παπαδόπουλος, Δικηγόρος, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, ο κ.
Δημήτρης Κόντης, Διευθυντής Ψυχίατρος, ΨΝΑ, ο κ. Δημήτρης Μπούκας, Δικηγόρος, Διαμεσολαβητής, η κ. Ειρήνη Ραΐδη, Ψυχολόγος, ο κ. Δημήτρης Δημητρίου, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Μονογονεϊκής Οικογένειας «Πυρήνας» και ο κ. Δουλιώτης Δημήτριος, Δικηγόρος, νόμιμος εκπρόσωπος των «Ενεργών Μπαμπάδων».

Οι συμμετέχοντες στη συζήτηση συνέβαλαν ο καθένας με την ιδιότητά του στην ολόπλευρη προσέγγιση του ζητήματος της συνεπιμέλειας. Θέματα τα οποία αναδείχθηκαν ήταν η σημασία της πρόσφατης μεταρρύθμισης και τα στοιχεία του νέου νόμου, η αξία της παρουσίας και των δύο γονέων στην ανατροφή των παιδιών, η ανάδειξη του συμφέροντος του παιδιού, το θέμα της γονεϊκής αποξένωσης, η εφαρμογή του νόμου στην πράξη και η ισότητα μεταξύ των γονέων, ο ρόλος του δικαστή, τα προγράμματα της συν-ανατροφής, ο ρόλος της διαμεσολάβησης στο νέο νόμο, τα προβλήματα των μονογονεϊκών οικογενειών και η ριζική αλλαγή που φέρνει ο νέος νόμος για την ίση αντιμετώπιση των γονέων. Στις ερωτήσεις στο τέλος των ομιλιών αναδείχθηκε το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, αναφέρθηκε το επάγγελμα του παιδοψυχολόγου και επισημάνθηκε ο ρόλος του εκπαιδευτικού.

Όλες οι συζητήσεις του Μητρώου Στελεχών είναι άψογα οργανωμένες, με άριστο συντονισμό και αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων. Οι καλεσμένοι ομιλητές είναι ειδικοί στους τομείς που σχετίζονται με κάθε συζήτηση και μοιράζονται τις γνώσεις και την εμπειρία τους με τους συμμετέχοντες. Συγχαρητήρια σε όλους για την αξιόλογη και ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συζήτηση!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s