Ο κ. Κονταδάκης για την εθελοντική αιμοδοσία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου, λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

Μοσχάτο, 17/6/2021

Με αφορμή την 14η Ιουνίου, που έχει καθιερωθεί Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η Γραμματεία Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 από τις 10:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος.

Αγαπητή/έ,

Λαμβάνοντας υπόψη τις τεράστιες ανάγκες σε αίμα λόγω της πανδημίας και τη μη επάρκεια αποθεμάτων αίματος, που παρατηρείται ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, σε καλούμε να στηρίξεις την αιμοδοσία της Γραμματείας μας για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος της Νέας Δημοκρατίας (Αριθμός Μητρώου Συλλόγου 14150).

Με σύνθημα «Δώσε αίμα. Κράτα τον κόσμο ζωντανό», με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, με ευαισθησία και με ευσυνειδησία, ας κρατήσουμε τη φλόγα του εθελοντισμού αναμμένη, βοηθώντας τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και το σύστημα υγείας της πατρίδας μας.

Οι αιμοληψίες θα γίνονται κατόπιν ραντεβού για την αποφυγή συγχρωτισμού. Οι υποψήφιοι αιμοδότες μπορούν να τηλεφωνούν καθημερινές από σήμερα Πέμπτη 17/6 έως και Τρίτη 22/6 (εκτός ΑΡΓΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 26/6) κατά τις ώρες 09:00 π.μ. έως τις 15.00 μ.μ. στα παρακάτω τηλέφωνα: 2132146716 και 2132146726. Καλό είναι οι εθελοντές αιμοδότες να γράφουν πάνω στο Δελτίο Αιμοδότη τον Αριθμό Μητρώου του Συλλόγου μας (14150).

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Τέλος, να επισημάνουμε ότι οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν, εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Ας Δώσουμε Αίμα για να χαρίσουμε το σημαντικότερο δώρο, τη ζωή!

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ

Δ/ΝΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ – ΑΝ. ΓΡΑΜΜ. Π.Ε.

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΟΝΤΑΔΑΚΗΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s