Ένα απόγευμα καθημερινής συναντήσαμε τον κ. Ιωάννη Ορφανουδάκη στη Νέα Σμύρνη, με σκοπό να συζητήσουμε για τη «θρησκευτική διπλωματία» τομέα στον οποίον έχει από ετών αφιερωθεί μέσω της θεολογικής επιστήμης στην οποία μέχρι και σήμερα συνεχίζει ως υπότροφος του ΙΚΥ στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ. Η περιοχή συνάντησής μας, όπως μας είπε ο ίδιος, είχε το δικό της συμβολισμό, λόγω της προσφυγικής της ιστορίας και των δεσμών της με τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη.
Το μέρος της συνάντησης ήταν η έδρα της εταιρείας ABOVE του κ. Σπύρου Βάθη και της κ. Νάνσυ Βάθη Δρόλια, φίλων του κ. Ορφανουδάκη, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία. Ο κ. Ορφανουδάκης, αν και ασχολείται με τόσο σοβαρά θέματα, διαπιστώσαμε αμέσως πως είναι ένας άνθρωπος χαμογελαστός, απλός και με πολύ χιούμορ. Καθίσαμε στο μπαλκόνι με την ωραία θέα, η κ. Νάνσυ μας ετοίμασε και καφεδάκι και ξεκινήσαμε την κουβέντα μας.
Στο νέο μας άρθρο-συνέντευξη συζητάμε με έναν «θρησκευτικό διπλωμάτη», τον κ. Ιωάννη Ορφανουδάκη για πολλά και διάφορα, ιδιαίτερου ενδιαφέροντος θέματα και κρατάμε το σημαντικό μήνυμα του σεβασμού της ετερότητας και της ειρηνικής συνύπαρξης όλων των ανθρώπων.


Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο: https://eatdessertfirstgreece.com/2021/06/18/orfanoudakis/