Το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ για το περιβάλλον και την ενέργεια

Το περιβάλλον μας βρίσκεται σε όλο και μεγαλύτερο κίνδυνο, και αυτό είναι κάτι που μας αφορά όλους. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η τρύπα του όζοντος, η κλιματική κρίση, η υπερθέρμανση του πλανήτη και το λιώσιμο των πάγων είναι υπαρκτές απειλές για τη διαβίωσή μας. Από την άλλη, στον δημόσιο διάλογο όλο και συχνότερα εμφανίζονται οι έννοιες της αειφορίας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), οι οποίες έρχονται να συμπληρώσουν την, ευρέως πια, γνωστή και επιτακτική ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας μελετάει και συζητάει τα επίκαιρα θέματα ολόπλευρα και πολυδιάστατα. Αυτό έκανε και στη συζήτηση με θέμα το περιβάλλον και την ενέργεια που μόλις ολοκληρώθηκε. Η διαδικτυακή συζήτηση διοργανώθηκε από τον Tομέα Πολιτικής Υποστήριξης της ΝΔ – Μητρώο Στελεχών Ηπείρου σε συνεργασία με το Μητρώο Περιφ. Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Στέλιος Κονταδάκης, Δ/ντής Γραφείου Προέδρου ΝΔ, Γραμματέας Οργανωτικού, Αναπλ.Γραμμ Γραμματέας Π.Ε, η κ. Ρεβέκκα Πιτσίκα, Επικεφαλής Μητρώου Στελεχών ΝΔ, η κ. Ιωάννα Μπεϊντάρη, Σύνδεσμος Μητρώου Στελεχών – ΔΕΕΠ Πρέβεζας και ο κ. Θεοχάρης Βαδιβούλης, Σύνδεσμος Μητρώου Στελεχών –ΔΕΕΠ Άρτας.

Αξιόλογοι ομιλητές προσέγγισαν το θέμα από τη δική τους θέση. Ο κ. Γεώργιος Αμυράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφέρθηκε στην κλιματική κρίση και την προστασία της βιοποικιλότητας, τα οποία τόνισε ως αλληλένδετα. Επισήμανε τη σημασία των βημάτων που έχουν επιτευχθεί στους τομείς της κυκλικής οικονομίας, της ηλεκτροκίνησης, του πράσινου υδρογόνου (ενός πιο καθαρού καυσίμου) και της ορθής διαχείρισης των απορριμάτων. Στο τέλος της ομιλίας του, ο κ. Αμυράς απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την προστασία της βιοποικιλότητας και τις περιοχές Natura, την αντιμετώπιση του μύκητα των πλατανιών, την ανακύκλωση και τους νέους καφέ κάδους, το πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ, τον νόμο για τα αυθαίρετα, την έκδοση της ηλεκτρονικής ταυτότητας, τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), την εκπαίδευση των δασεργατών, τους δασικούς χάρτες και τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης.

Ο κ. Λάμπρος Μπούκλης, Σύμβουλος Αειφόρου Ανάπτυξης & Ηγεσίας, μίλησε για την περιβαλλοντική κρίση ως εθνικό ζήτημα που δε χωράει χρωματισμούς. Ανέφερε παραδείγματα από το εξωτερικό, την Αγγλία, τη Γερμανία, χώρες στις οποίες λαμβάνει χώρα η προτυποποίηση. Τόνισε τα τεράστια έργα που κάνει η Κυβέρνηση για τις δασικές περιοχές και το σεβασμό του πολίτη, και μίλησε για την ανάγκη της εφαρμογής της κυκλικής οικονομίας, πρακτικής προς την οποία είμαστε σε πολύ καλή κατεύθυνση.

Ο κ. Σπύρος Λάζαρης, Οικονομολόγος, έλειψε εκτάκτως και στη θέση του μίλησε ο κ. Γιάννης Ρουκάς, Οικονομολόγος, Περιφερειακός Συντονιστής της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων. Ο κ. Ρουκάς προσέθεσε την οικονομική πλευρά των θεμάτων που συζητήθηκαν, μιλώντας για τη χρηματοδότηση που θα δοθεί σε μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να κάνουν επενδύσεις.

Τη διαδικτυακή συζήτηση συντόνισαν με μεγάλη επιτυχία η κ. Μαρία Καλπουζάνη, Συντονίστρια Μητρώου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου, ο κ. Τζιανλούκα Ματσίρας, Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού Ηπείρου, Μέλος Π.Ε, Γενικός Συντονιστής Μητρώου Στελεχών Ηπείρου και ο κ. Σπυρίδων Κωνσταντόπουλος, Σύνδεσμος Μητρώου Στελεχών – ΔΕΕΠ Ιωαννίνων, Τομεάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος ΔΕΕΠ Ιωαννίνων π. Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ιωαννίνων.

Όπως τόνισε η κ. Καλπουζάνη, αλλά και όλοι οι ομιλητές, έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στα θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας στα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, κάτι στο οποίο συμφωνούμε φυσικά κι εμείς. Τα βήματα αυτά ίσως δεν έχουν πάρει τη δημοσιότητα που τους αξίζει.

Συγχαρητήρια στο Μητρώο Στελεχών της ΝΔ που για άλλη μια φορά απέδειξε πως είναι ενεργό και έτοιμο να προσεγγίσει με ολιστικό τρόπο τα προβλήματα της καθημερινής μας ζωής και της κοινωνίας ευρύτερα!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s