Τυροκομείο Πλούμπη, Βίλια Αττικής

Στην εκδρομή μας στα Βίλια γνωρίσαμε τα αδέλφια Πλούμπη, τα οποία έχουν στα Βίλια ένα κεντρικό κατάστημα και ένα υποκατάστημα, τα οποία έχουν ο κ. Προκόπης Πλούμπης και η κ. Αγγελική Πλούμπη αντίστοιχα.

Ο κ. Προκόπης Πλούμπης μας υποδέχθηκε ευγενικά, και αφού του εξηγήσαμε πως θέλαμε να μάθουμε μερικά πράγματα για την επιχείρησή του, μας έδειξε τα χειροποίητα προϊόντα του και μας επέτρεψε να τραβήξουμε φωτογραφίες το όμορφο μαγαζί του και τα ποιοτικά προϊόντα του. Χειροποίητη φέτα, κεφαλοτύρι, γιαούρτι, χαλούμι, ήταν τα δωράκια που μας έκανε και ήταν όλα υπέροχα!

Ο κ. Πλούμπης μας είπε πως τα γαλακτοκομικά προϊόντα τα φτιάχνει όλα μόνος του, με γάλα από ντόπιους παραγωγούς. Φημίζεται για τη φέτα και το γιαούρτι του, αλλά και για το κεφαλοτύρι, τη γραβιέρα, το ρυζόγαλο κ.α.

Προμηθεύει κάποια εστιατόρια των Βιλίων, όπως και κάποια εστιατόρια και ταβέρνες στην Αθήνα. Έχει επίσης ένα υποκατάστημα στην Αθήνα στον Κορυδαλλό, Ταξιαρχών και Ρόδου 53.

Στο κατάστημα επίσης διαθέτει τοπικά προϊόντα άλλων παραγωγών, όπως ντόπια κρασιά και ζυμαρικά, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, μιας και ο ίδιος είναι αποκλειστικά τυροκόμος.

Διαβάστε περισσότερα για τα γαλακτοκομικά Πλούμπη, μια ακόμα εξαιρετική ελληνική επιχείρηση, όπως και άλλα πολλά στο άρθρο μας για τα Βίλια: https://eatdessertfirstgreece.com/2021/06/12/vilia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s