Στα Δερβενοχώρια!

Άλλη μια κοντινή στην Αθήνα εξόρμηση ξεκινά! Αυτή τη φορά γιος, μαμά, νύφη και ανιψιά θα επισκεφθούμε  τα Δερβενοχώρια, σε μία ακόμα ημερήσια εκδρομή γεμάτη εμπειρίες.

Στο νέο ταξιδιωτικό μας άρθρο με προορισμό τα Δερβενοχώρια επισκεπτόμαστε πανέμορφα, ιστορικά μοναστήρια, αναπνέουμε καθαρό αέρα, τρώμε νόστιμα, χωριάτικα φαγητά, απολαμβάνουμε τα τοπία και τη φανταστική θέα και βγάζουμε όμορφες φωτογραφίες για να θυμόμαστε, αλλά και για να τις μοιραστούμε μαζί σας!

Πρωτού ξεκινήσουμε θέλαμε να μάθουμε λίγα πράγματα για τα Δερβενοχώρια. Διαβάσαμε πως είναι ένα σύνολο πέντε χωριών, στα δυτικά της Πάρνηθας, τα οποία ανήκουν στον νομό Βοιωτίας. Βρίσκονται σε ένα οροπέδιο, σε υψόμετρο 530 έως 570 μέτρων. Οι πέντε οικισμοί των Δερβενοχωρίων είναι η Πύλη, τα Σκούρτα, η Στεφάνη, η Πάνακτος και το Πράσινο. Τα υπόλοιπα θα τα μαθαίναμε επί τόπου, οπότε μπήκαμε στο αυτοκίνητο και ξεκινήσαμε!

Το πρώτο μέρος που θέλαμε να επισκεφθούμε ήταν η Ιερά Μονή Οσίου Μελετίου Κιθαιρώνα, στα όρια των Νομών Αττικής και Βοιωτίας, μιας και η εκκλησία της γειτονιάς μας στην Αθήνα είναι και αυτή αφιερωμένη στον Άγιο Μελέτιο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: https://eatdessertfirstgreece.com/2021/07/01/dervenochoria/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s