Μοριάς ’21

Στην ιστοσελίδα του προγράμματος Μοριάς ’21 διαβάσαμε για πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821:

Εκεί που ξεκίνησαν όλα, 200 χρόνια πριν!

Η Ελλάδα τιμά την επέτειο των 200 ετών από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και ο Μοριάς βρίσκεται στο επίκεντρο, όπως τότε.

Με 8 εμβληματικές πόλεις και συνολικά 11 προορισμούς, 21 ειδικά σχεδιασμένες θεματικές διαδρομές σάς προσκαλούν να ανακαλύψετε από κοντά την ιστορία και το ρόλο της κάθε πόλης στον Αγώνα για την Ανεξαρτησία. Και όχι μόνο…

Οι θεματικές διαδρομές εμπλουτίζονται με βιωματικές εμπειρίες από την Ιστορία, την Τέχνη, τη Γαστρονομία και τη Φύση του τόπου μας!

Θα δείτε έργα Ελλήνων και ξένων δημιουργών να ζωντανεύουν ψηφιακά μπροστά σας. Θα ανακαλύψτε πώς η ματιά των νέων καλλιτεχνών παρεμβαίνει στο αστικό περιβάλλον, δημιουργώντας σύγχρονες τοιχογραφίες με θέμα την Επανάσταση και τους ήρωές της. Θα απολαύσετε ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι με βάση τις διατροφικές συνήθειες των αγωνιστών του 21 και με την υπογραφή του chef Λευτέρη Λαζάρου. Και τέλος, θα σταθείτε με δέος μπροστά στα χαρτογραφούμενα αιωνόβια δέντρα του Μοριά, μάρτυρες των γεγονότων της επανάστασης.

Τριήμερη εκδρομή; Μία πενθήμερη απόδραση; Επταήμερο ταξίδι; Ένα είναι δεδομένο. Φέτος στο Μοριά η ιστορία της Ελλάδας αποκαλύπτεται μπροστά σας, όπως ποτέ άλλοτε.
Σας περιμένουμε, λοιπόν, όλες και όλους για ένα ταξίδι στο χρόνο και στο σήμερα με οδηγό και σύμμαχο όλες τις αισθήσεις, για να αναφωνήσουμε μαζί:

“Φέτος κι εγώ στο Μοριά! Εκεί που ξεκινούν όλα!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s