Ξεκίνησε η ανάπλαση του Λυκαβηττού!

Ο Λυκαβηττός είναι ένας ψηλός και μεγάλος λόφος στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια δεν είχε τη φροντίδα που του άξιζε. Τώρα, ο Λυκαβηττός θα αναζωογονηθεί με ένα βιώσιμο και ολοκληρωμένο σχέδιο.

Ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες, η υλοποίηση της πρώτης φάσης του σχεδίου, υπό τον συντονισμό του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Βασίλη Αξιώτη. Το έργο έχει προϋπολογισμό περίπου 1.500.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Όπως διαβάσαμε στη σελίδα στο Facebook του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη:

«Mετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης και υποβάθμισης, ο Λυκαβηττός ξαναγεννιέται! Με προσοχή στο πολύτιμο οικοσύστημα, σεβασμό στη χλωρίδα και στην πανίδα και την ελάχιστη δυνατή όχληση. Ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες, η υλοποίηση του έργου που περιλαμβάνει:

  • Αντιπλημμυρική θωράκιση της νοτιοανατολικής πλευράς του λόφου με την εφαρμογή καινοτόμων, ήπιων, καλαίσθητων τεχνικών και υλικών.
  • Αντικατάσταση της ασφαλτόστρωσης του δρόμου σε όλο το μήκος των 1.7 χλμ και νέα επίστρωσή του με υδατοπερατά υλικά. Ο δρόμος είναι για περπάτημα και βόλτα, όχι για κόντρες!
  • Ήπια αποκατάσταση με φυσικά υλικά μιας διαδρομής μονοπάτιών μήκους 3 χλμ, στις υφιστάμενες χαράξεις, από την Πράσινη Τέντα έως περίπου το Πέτρινο Περίπτερο.

Λίγες πόλεις στον κόσμο έχουν το προνόμιο να διαθέτουν στην καρδιά τους ένα αστικό δάσος όπως ο Λυκαβηττός. Επιτέλους ας τον ζήσουμε και ας τον απολαύσουμε! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους εργάστηκαν από το 2017 για να φτάσουμε ως εδώ.»

Εμείς ετοιμαζόμαστε ήδη για τις βόλτες μας στον πράσινο πνεύμονα του κέντρου της Αθήνας!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s