Μέλι Εμμέλια από τη Βόρεια Εύβοια

Μια από τις αγαπημένες μας εταιρείες μελιού είναι η Εμμέλια. Είχαμε χρησιμοποιήσει το μέλι τους στην πρώτη μας συνταγή για μελομακάρονα, το 2019!

Η Εμμέλια είναι μια μικρή, οικογενειακή επιχείρηση 25 χρόνων από τα Χώστια Βοιωτίας, η οποία παράγει μέλι εξαιρετικής ποιότητας, από μελισσοκομεία σε επιλεγμένες τοποθεσίες, χωρίς να ανακατεύει τις ποικιλίες, για να διατηρούν τη μοναδική χροιά τους. Τα φυσικά ένζυμα του μελιού διατηρούνται σε όλα τα στάδια της επεξεργασίας, ώστε να είναι ένα «μέλι από την κυψέλη στο βάζο».

Το μέλι που προσθέσαμε στο σιρόπι για τα μελομακάρονα ήταν το Εμμέλια, πεντανόστιμο μέλι πεύκο-ερείκη, ένας συνδυασμός μελιτωμάτων των πεύκων και νέκταρ του άνθους ερείκης, από την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας.

Σε ανάρτησή τους στο Facebook διαβάσαμε τα εξής σχετικά με τις πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια:

«Η θλίψη μας είναι απέραντη για αυτή την καταστροφή του φυσικού πλούτου της χώρας μας. Το δάσος της βόρειας Εύβοιας ήταν το σπίτι μας, το σπίτι των μελισσών μας και πηγή ζωής για πάρα πολλούς μελισσοκόμους στην Ελλάδα. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας σε όλους τους συναδέλφους του πρωτογενή τομέα που επλήγησαν από τις πυρκαγιές αλλά και σε όλους τους Έλληνες που έχασαν τα σπίτια τους και τις δουλειές τους. Η προστασία και ο σεβασμός του περιβάλλοντος ήταν είναι και θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Ελπίζουμε να μην είμαστε μόνοι μας σε αυτό τον αγώνα.»

Ευχόμαστε καλή δύναμη σε όλους τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται εκεί, αξίζουν όλοι τη στήριξή μας! Ευχόμαστε και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s