«Άνθρωποι του ’21» στο Περιστέρι

Αυτές τις μέρες, από τις 7 έως τις 14 Νοεμβρίου διοργανώνεται μια πολύ όμορφη έκθεση στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1 και Κηφισού). Πρόκειται για την έκθεση ζωγραφικής «Άνθρωποι του ’21» του εικαστικού Μάριου Σωτηράκου, που στήνεται λίγο πριν τελειώσει η φετινή χρονιά, 200 χρόνια μετά από την Επανάσταση του 1821.

Οι ιστορικές μορφές, τα τοπία και η ατμόσφαιρα της εποχής απεικονίζονται με ρεαλιστικό τρόπο, με εμφανή την προσωπική φωνή του καλλιτέχνη, χωρίς το σύνηθες ηρωικό ύφος, αλλά με μια κοντινή ματιά, σαν να ήταν και ο ίδιος ο καλλιτέχνης εκεί. Πινελιές και χρώματα εναλλάσσονται και συνθέτουν μια σειρά από στιγμές του ενδόξου παρελθόντος μας, όχι μάχες και κατορθώματα, αλλά στιγμιότυπα από την απλή ζωή και καθημερινότητα.

Οι πίνακες συνοδεύονται από κείμενα – αποσπάσματα από ιστορικά γραπτά του Λόρδου Βύρωνα και του Γιάνη Κορδάτου, γραμμένο χειρόγραφα, κάτι που προσδίδει αμεσότητα και εγγύτητα στο μήνυμα που θέλει να περάσει ο καλλιτέχνης -την αγάπη του για την ελληνική ιστορία.

Η έκθεση μας άρεσε τόσο πολύ, που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τις εικόνες μας! Ακολουθήστε μας, λοιπόν, σε μια βουτιά στο παρελθόν μας…

Ο Μάριος Σωτηράκος (πηγή)

Ο Μάριος Σωτηράκος είναι καταξιωμένος εικαστικός, που επί πολλά χρόνια εργάστηκε στον χώρο της αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου, του σχεδιασμού επίπλων και της εικονογράφησης.

Πολλά συγχαρητήρια για τα υπέροχα έργα του!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s