Στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Περιστερίου Σεβασμιωτάτου Γρηγορίου

Σήμερα, Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, είχαμε τη χαρά να παραστούμε στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου Παπαθωμά. Η επίσημη υποδοχή έγινε στην Πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι και στη συνέχεια η ενθρόνιση ολοκληρώθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Πλατεία Δημαρχείου.

Ο νέος Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριος Παπαθωμάς είναι πανεπιστημιακός, θεολόγος και νομικός. Συγκεκριμένα, είναι Καθηγητής του Κανονικού Δικαίου στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2010, στο Ορθόδοξο Θεολογικό Ινστιτούτο Αγίου Σεργίου Παρισίων από το 1994, καθώς και στο Ευρωπαϊκό Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών ΣΩΚΡΑΤΗΣ-GRATIANUS (Παρίσι XI) από το 2000. 

Ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης μίλησε με πολύ συγκινητικά λόγια για τον νέο Μητροπολίτη. Τόνισε τις αρετές του νέου Μητροπολίτη Γρηγορίου, καθώς και τις σημαντικές μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές του στο εξωτερικό. Ευχήθηκε να πορευθούν μαζί με σύμπνοια, ομοψυχία και αγάπη προς το κοινωνικό σύνολο, με προσανατολισμούς ευλάβειας, αλληλεγγύης, ισχυρής πίστης, καλοσύνης και αγάπης. Τον καλοσώρισε στο Περιστέρι και επισήμανε πως είναι ευπρόσδεκτος να διδάξει, να κυρήξει και να μεταδώσει το λόγο του Θεού. Ως δώρο του προσέφερε έναν Τίμιο Σταυρό Ευλογίας.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης

Ο νέος Μητροπολίτης κ.κ. Γρηγόριος μίλησε με τη σειρά του με πολύ όμορφα λόγια. Τίμησε με την ομιλία του τον ξεχωριστό τύπο πολίτη, όπως είπε, τον Περιστεριώτη. Ανέφερε πως στην ανάπτυξη του Περιστερίου σημαντικός ήταν ο ρόλος των τοπικών αρχών, ειδικά μετά τη Μεταπολίτευση και επισήμανε το σπάνιο γεγονός ότι εκλέγουν τον δήμαρχό τους για 20 συναπτά έτη. Η πόλη άλλαξε σε πολλαπλά επίπεδα, υποδομής, ανάπτυξης και αισθητικής, με τρανό παράδειγμα τους τρεις σταθμούς μετρό στο Περιστέρι. Κατέληξε πως ωραιότερη πόλη από το Περιστέρι δεν θα υπάρχει στον κόσμο και πως δοξολογεί τον Θεό που θα περάσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του μαζί με τον λαό του Περιστερίου.

Ο νέος Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριος
Η Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Περιστερίου κ. Βάσω Μπουραζά με την Υπεύθυνη Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Περιστερίου Ελίζα Νεοφύτου
Ο Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Περιστέρι γεμάτος κόσμο για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη!

Η τελετή της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη, στην οποία παρεβρέθηκε πολύς κόσμος, μας συγκίνησε βαθειά. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε σίγουροι πως το έργο του στο Περιστέρι θα είναι σημαντικότατο!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s