Μια βραδινή βόλτα στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Μάθαμε μια είδηση που μας ενθουσίασε! Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού ίδρυσε ένα Δημοτικό Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, έναν νέο φορέα δια βίου μάθησης!

Ήταν, λοιπόν, μια υπέροχη ευκαιρία να κάνουμε μια βόλτα στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων και να επισκεφθούμε από κοντά τον χώρο στον οποίο θα γίνονται τα δωρεάν μαθήματα. Είχαν, μάλιστα, αρχίσει να στολίζουν την περιοχή, κι έτσι η βραδινή μας βόλτα έγινε ακόμα πιο απολαυστική!

Η δράση του Δ.Ε.Α.Π. ξεκινάει με τον χειμερινό κύκλο μαθημάτων, ο οποίος θα αποτελείται από 3 διαλέξεις θετικών επιστημών, 2 ψυχολογίας και 3 ανθρωπιστικών επιστημών. Η φοίτηση θα είναι δωρεάν και στους φοιτητές θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης των μαθημάτων. Οι διαλέξεις θα γίνονται από επιλεγμένους επιστήμονες, πανεπιστημιακούς δασκάλους και ερευνητές. Το Δ.Ε.Α.Π. είναι, επίσης, το μοναδικό Δημοτικό Πανεπιστήμιο του οποίου η Επιστημονική Επιτροπή αποτελείται από 7 πρυτάνεις πανεπιστημίων.

Τα μαθήματα θα λαμβάνουν χώρο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων, στην αίθουσα εκδηλώσεων, κάθε Τετάρτη 19.00-21.00. Να σημειώσουμε εδώ πως η αίθουσα είναι προσβάσιμη και σε ΑμεΑ. Για όσους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα δια ζώσης, υπάρχει και η δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο βρίσκεται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα με το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων, το οποίο είναι το πρώτο σχολείο πανελλαδικά με «έξυπνο φωτισμό». Στο εξωτερικό και το εσωτερικό του κτιρίου έχουν τοποθετηθεί φώτα υψηλής ποιότητας, με όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα ηλεκτροφωτισμού. Μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας τα φωτιστικά σώματα είναι εξοπλισμένα με ειδικούς αισθητήρες, οι οποίοι μετρούν την ποσότητα του φωτός που έχει διαθέσιμη ο κάθε μαθητής και αυτορυθμίζονται αναλόγως. Εξαιρετική πρωτοβουλία!

Το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων

Η δημιουργία του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου είναι μια φανταστική κίνηση του Δήμου, η οποία θα δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους να έχουν δωρεάν πρόσβαση στη γνώση, σε ζητήματα επικαιρότητας, αλλά και διαχρονικά, ώστε να αναπτύξουν τους ορίζοντές τους και να έρθουν σε επαφή με νέα γνωστικά αντικείμενα πανεπιστημιακού επιπέδου. Πολλά συγχαρητήρια για την εξαιρετική πρωτοβουλία!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s