Στα εγκαίνια του Περιφερειακού Τμήματος Παπάγου Χολαργού του Ερυθρού Σταυρού!

Χθες, Κυριακή 5, Δεκεμβρίου 2021 βρεθήκαμε με μεγάλη χαρά στα εγκαίνια του Περιφερειακού Τμήματος Παπάγου Χολαργού του Ερυθρού Σταυρού. Στον νέο του χώρο μας υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του παραρτήματος κ. Ιωάννης Φράγκος και η Γραμματέας κ. Κατερίνα Τούτουζα.

Με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Παπάγου Χολαργού Ερυθρού Σταυρού κ. Ιωάννη Φράγκο

Όπως μας είπαν, το παράρτημα επαναλειτούργησε πριν από 3 χρόνια. Για να λειτουργήσει ένα παράρτημα χρειάζεται γραφεία και αυτός ήταν ο πρώτος τους στόχος. Ο Πρόεδρος μαζί με την Ταμία της κεντρικής διοίκησης κ. Ελένη Γιαννοπούλου έκαναν ενέργειες και βρήκαν το συγκεκριμένο οίκημα, δωρεά μιας κυρίας προς τον Ερυθρό Σταυρό. Με μεγάλη βοήθεια του προέδρου του Ερυθρού Σταυρού Dr Αντώνιου Αυγερινού επισκεύασαν το οίκημα, και έχουμε να πούμε πως πραγματικά είναι πανέμορφο, ειδικά αυτές τις μέρες που είναι και στολισμένο. Ευχόμαστε το παράρτημα, όπως και ολόκληρος ο οργανισμός, να έχει μεγάλη προσέλευση εθελοντών και να συνεχίσει το σημαντικό και εξαιρετικό του έργο!

Ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Φράγκος και η Ταμίας κ. Κατερίνα Τούτουζα

Ο Ερυθρός Σταυρός είναι το μεγαλύτερο εθελοντικό σωματείο και ανθρωπιστικός οργανισμός στη χώρα μας. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 1877, με πρωτοβουλία της βασίλισσας Όλγας. Παράγει ένα σύνθετο και πολυδιάστατο έργο που βασίζεται στην εθελοντική δράση, με αξίες την αφιλοκερδή προσφορά, την αλληλεγγύη και την ανιδιοτέλεια.

Όπως μας είπε ο πρόεδρος του παραρτήματος του Παπάγου-Χολαργού, το μεγάλο ανθρωπιστικό έργο του οργανισμού φάνηκε ιδιαίτερα και με τις μεγάλες φωτιές. Στο περιφερειακό τμήμα τον καιρό της πανδημίας ασχολούνται και με τους εμβολιασμούς και κάνουν θερμομετρήσεις σε δημόσιους οργανισμούς. Έχουν επισκεφθεί και προσφέρει βοήθεια σε πολλά ιδρύματα, με πρώτη δράση σε ένα παράρτημα του Κέντρου Βρεφών «Η Μητέρα». Στο Χολαργό έχουν συνδράμει επίσης πρόσφατα ένα σπίτι που φιλοξενεί κακοποιημένες γυναίκες. Κάνουν αιμοδοσία, βοηθάνε άπορους, άστεγους, δίνουν φαγητό. Πάντα, μεγάλη επιθυμία τους είναι να γνωρίσουν καλύτερα τους ανθρώπους της περιοχής τους.

Με τη Γραμματέα του Περιφερειακού Τμήματος Παπάγου Χολαργού Ερυθρού Σταυρού κ. Κατερίνα Τούτουζα

Αυτή τη στιγμή επιθυμούν πολύ να εντάξουν νέα άτομα, το οποίο είναι πολύ σπουδαίο! Ο εθελοντής είναι μια πολύ σημαντική ιδιότητα, με επίσημη επιμόρφωση, καθώς εκπαιδεύεται στις πρώτες βοήθειες νοσηλευτικής στον Ερυθρό Σταυρό. Εκτός από το να γίνει κάποιος εθελοντή μπορεί να έρθει απλώς για να αφήσει τρόφιμα -αυτοί είναι οι φίλοι του Ερυθρού Σταυρού.

Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας μόνο επιτυχίες στο καλό τους έργο, και στέλνουμε την αγάπη μας σε κάθε εθελοντή που με τις μικρές του δυνάμεις συμβάλλει στη μεγάλη συλλογική προσπάθεια για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη!

Ένα γλαστράκι, το Χριστουγεννιάτικο δωράκι μας από το Περιφερειακό Τμήμα Παπάγου Χολαργού του Ερυθρού Σταυρού

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s