Μ. Βαρβιτσιώτης: Η χώρα μας είναι προετοιμασμένη για τη διασφάλιση της ενεργειακής της επάρκειας

Στρατηγική του Προέδρου Πούτιν είναι να χρησιμοποιήσει τις ενεργειακές δυνατότητες της Ρωσίας για να διχάσει την ΕΕ. Απέναντι σε αυτή την απειλή του διχασμού της Ευρώπης, εμείς θα αντισταθούμε», διεμήνυσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τ/σ «Star Channel» και τη Μάρα Ζαχαρέα, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που πιστεύουν στο ευρωπαϊκό όραμα όχι μόνο από ιδεαλισμό αλλά και γιατί το συμφέρον της βρίσκεται στην Ευρώπη, η οποία «όταν είναι ενωμένη μπορεί να αντιπαρέλθει κάθε κίνδυνο».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε επιπλέον ότι η Ελλάδα πραγματοποιεί το πιο πρωτοποριακό και γενναιόδωρο πρόγραμμα στήριξης των νοικοκυριών απέναντι στην ενεργειακή κρίση από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, διαθέτοντας σχεδόν 500 εκ. ευρώ κάθε μήνα ως ενεργειακή ενίσχυση στους πολίτες. Υπογράμμισε επίσης ότι η χώρα μας είναι προετοιμασμένη για τη διασφάλιση της ενεργειακής της επάρκειας και ότι κινήσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος γίνονται σε ανώτατο επίπεδο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Μιλώντας για τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις, ο Αναπληρωτής Υπουργός έκανε λόγο για κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο έχει επενδύσει σημαντικά στην άμυνά της. Σημείωσε επίσης ότι αισθανόμαστε πιο ασφαλείς όσο μπαίνουν τα νέα οπλικά συστήματα στο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή με συνεχείς ασκήσεις σε τριμερή και τετραμερή σχήματα, στέλνοντας το μήνυμα στην Άγκυρα ότι «δεν μπορεί να παίζει μαζί μας και ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε οποιοδήποτε κομμάτι της επικράτειάς μας απέναντι σε κάθε επιβουλή».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s