Δωρεά όπλων κειμηλίων του κ. Γιάννη Βαρβιτσιώτη στο Πολεμικό Μουσείο.

Από σήμερα, μια μοναδική και σπάνια συλλογή από εμβληματικά όπλα «κειμήλια» του Γιάννη Βαρβιτσιώτη θα κοσμεί τους χώρους του Πολεμικού Μουσείου. Η συλλογή αυτή μετά τη δωρεά του πατέρα του ΑΝ.ΥΠ.ΕΞ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη θα αποτελεί πλέον κομμάτι της Ιστορίας. Πρόκειται για 63 μη λειτουργικά συλλεκτικά όπλα προέλευσης/κατασκευής από διάφορες χώρες, Αγγλία, Γερμανία, Αμερική, Βέλγιο, Ιταλία, Ρωσία, Γαλλία, Τσεχία, Ισπανία και Τουρκία.Από αυτά, τα 35 έχουν ήδη τοποθετηθεί σε προθήκες του Πολεμικού Μουσείου, ενώ τα υπόλοιπα θα αποσταλούν σε παραρτήματα του Πολεμικού Μουσείου ανά την Ελλάδα.Συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται: 19 περίστροφα (Smith & Wesson, Webley, Nagant, Enfield κλπ), 40 πιστόλια (Beretta, Browning, Walther, CZ70, Luger, Tokarev κλπ), ένα (1) τυφέκιο MAUSER, ένα (1) αυτόματο STEN και δύο (2) πιστόλια φωτοβολίδων. Τα συγκεκριμένα όπλα είχαν αποκτηθεί από τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη, την περίοδο που ήταν Υπουργός Άμυνας (1990- 93), προέρχονται από τα κατά καιρούς εκποιούμενα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού και για τα οποία είχε άδεια κατοχής.

Ο ΑΝ.ΥΠ.ΕΞ. και βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε:

Ήταν μια συγκινητική στιγμή για τον πατέρα μου, για μένα, για το Πολεμικό Μουσείο.

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο τους Δ.Σ του Πολεμικού Μουσείου και προσωπικό μου φίλο Αναστάσιο Λιάσκο για την εξαιρετική δουλειά που κάνει για την ανάδειξη της πολεμικής ιστορίας της πατρίδας μας και την προβολή της ιστορίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ήταν χαρά μου ακόμη που είδα ξανά από κοντά το σύνολο σχεδόν των αξιωματικών, που την περίοδο της Υπουργίας του Γιάννη Βαρβιτσιώτη υπηρετούσαν στο Στρατιωτικό Γραφείου του ΥΕΘΑ, μεταξύ των οποίων και ο τότε υπασπιστής του και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και καλός μου φίλος Διονύσης Χατζηδάκης.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s